skip to Main Content
Sztatikus töltődés és földelés ellenőrző

A sztatikus feltöltődés veszélyforrást jelent robbanásveszélyes anyagot tartalmazó (folyadék vagy por) konténerek, tartályok ürítésénél, töltésénél, illetve ilyen tulajdonságú anyagok technológiai berendezések közötti csövekben történő szállításánál.

A sztatikus feltöltődés megelőzése érdekében a QUICK CONTROL robbanásbiztos (ATEX) kivitelű földelés ellenőrző berendezést fejlesztett ki, amely aktív, folyamatosan felügyelt földelést biztosít. Több technológiai berendezésnél álló gyártósornál arra szolgál, hogy a biztonságos földelés meglétét ellenőrizze a sztatikus feltöltődést okozható munkafolyamatok ideje alatt.

A figyelt berendezések között lehetnek mobil, és fix telepítésű egységek is.
A rendszer folyamatosan figyeli a földelési csatlakozások megfelelő minőségét, a csatlakoztatott eszköz elektrosztatikus feltöltési szintjét mindig a megfelelő érték alatt tartja, a megfelelőséget kijelzi és a vezérlőrendszer felé továbbítja.

Működtetés folyamán a földelő-földelésellenőrző berendezés használata megakadályozza a sztatikus feltöltődést, a gyulladást vagy robbanást okozó szikraképződést, a fejlődő elektromosság elvezetésével és eliminálásával.
A rendszerhez egy többpontos földelés-ellenőrző központ is tartozik, amely folyamatosan gyűjti az adatokat, emellett független kontaktussal információt továbbít a rendszervezérlő egység (számítógép vagy PLC) számára.
Ennek segítségével a robbanásveszélyes munkafolyamat az egységek csatlakoztatásáig nem indítható el, illetve bármilyen sztatikus probléma esetén a működése leáll.

Back To Top
×
Show

GINOP-5.2.4-16-2017-02123

GINOP-2.1.1-15-2015-00541

GINOP-2.1.7-15-2016-01301