skip to Main Content

Gyógyszeripari hatóanyagok nanoszálas előállítására alkalmas berendezés. Különösen alkalmas vízben nehezen oldódó hatóanyagok vízoldhatóvá tételére.

Közös fejlesztés a Budapesti Műszaki Egyetem Szerves kémia Tanszék munkatársaival.

A nanotechnológia berobbanása a gyógyszeriparba és gyógyászatba a 90-es évekre tehető. Manapság már a gyógyászat számos ágában alkalmaznak rutinszerűen nano mérettartományba tartozó anyagokat, mint például bőrgyógyászat (sebgyógyítás), implantátumok beépítése vagy rossz vízoldhatóságú hatóanyagok tulajdonságainak javítása. Ezen kívül olyan fontos területeken folynak nanoanyagokkal kapcsolatos kutatások, mint az onkológia, génterápia vagy kardiovaszkuláris betegségek kezelése.

A nano mérettartományba tartozó szálak is rengeteg előny hordozhatnak magukban. Hatóanyag-tartalmú nanoszálak gyógyszeripari előállítása léptéknövelt mértékben egy komoly kihívás a technológusok számára. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Szerves Kémia és Technológia Tanszékével közösen kifejlesztett nagysebességű elektrosztatikus szálképzés ezt a problémát képes áthidalni. A technológia felhasználása elsősorban a gyógyszertechnológiában és a biotechnológiában történhet meg.

Back To Top
×
Show

GINOP-5.2.4-16-2017-02123

GINOP-2.1.1-15-2015-00541

GINOP-2.1.7-15-2016-01301