fbpx
skip to Main Content
[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space][vc_column_text]A sztatikus feltöltődés veszélyforrást jelent robbanásveszélyes anyagot tartalmazó (folyadék vagy por) konténerek, tartályok ürítésénél, töltésénél, illetve ilyen tulajdonságú anyagok technológiai berendezések közötti csövekben történő szállításánál.
A sztatikus feltöltődés megelőzése érdekében a QUICK CONTROL robbanásbiztos (ATEX) kivitelű földelés ellenőrző berendezést fejlesztett ki, amely aktív, folyamatosan felügyelt földelést biztosít. Több technológiai berendezésnél álló gyártósornál arra szolgál, hogy a biztonságos földelés meglétét ellenőrizze a sztatikus feltöltődést okozható munkafolyamatok ideje alatt.
A figyelt berendezések között lehetnek mobil, és fix telepítésű egységek is.
A rendszer folyamatosan figyeli a földelési csatlakozások megfelelő minőségét, a csatlakoztatott eszköz elektrosztatikus feltöltési szintjét mindig a megfelelő érték alatt tartja, a megfelelőséget kijelzi és a vezérlőrendszer felé továbbítja.
Működtetés folyamán a földelő-földelésellenőrző berendezés használata megakadályozza a sztatikus feltöltődést, a gyulladást vagy robbanást okozó szikraképződést, a fejlődő elektromosság elvezetésével és eliminálásával.
A rendszerhez egy többpontos földelés-ellenőrző központ is tartozik, amely folyamatosan gyűjti az adatokat, emellett független kontaktussal információt továbbít a rendszervezérlő egység (számítógép vagy PLC) számára.
Ennek segítségével a robbanásveszélyes munkafolyamat az egységek csatlakoztatásáig nem indítható el, illetve bármilyen sztatikus probléma esetén a működése leáll.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vcex_image_carousel css_animation=”fadeIn” arrows_position=”abs” items=”1″ auto_height=”true” tablet_items=”1″ mobile_landscape_items=”1″ auto_play=”false” img_size=”large” thumbnail_link=”lightbox” image_ids=”1208,1209,1210″ arrows_style=”slim”][/vc_column][/vc_row]
Back To Top